Ez a weboldal cookie-kat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze őket, vagy zárja be az oldalt. Elfogadom a cookie-k használatát

Szoó Judit KF édes keksz 300 g - a háztartási keksz teljes körű helyettesítésére

Szoó Judit KF édes keksz 300 g - a háztartási keksz teljes körű helyettesítésére Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
920 Ft

A Szoó Judit KF édes keksz a hagyományos háztartási keksz teljes körű helyettesítésére szolgál. Elsősorban sütés  nélkül készíthető édességek elkészítése céljából fejlesztettük ki, de önmagában is fogyasztható. 

A gyorsabb puhulás érdekében felhasználás előtt meleg folyadékba (tej, gabonatej stb.) áztathatjuk, de e nélkül is átpuhul. 

Hideg és főzött krémekkel is elkészíthető (lásd az alábbi recepteket)! 

Minőségét legkevesebb 6 hónapig megőrzi, ezért egyszerre nagyobb mennyiség is vásárolható!

 

 

Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Összetevők:

zababpehelyliszt, teljes tönkölyliszt, xilit, napraforgó olaj, Himalaya só

Átlagos tápérték 100 g termékben: 

Energia: 486 kcal

Zsír: 23,7 g

amelyből telített: 1,9 g

Szénhidrát: 63,5 g

amelyből poliolok: 15,1 g (A poliolok (cukoralkoholok) nem számítanak bele a napi bevihető szénhidrát mennyiségbe, mert nincsenek hatással a vércukorszint emelkedésre: a poliolok a szénhidrátoknak egy alfaja: léteznek, de a Kilófaló elvek szerint nem kell számolni velük érdemben. Így hétköznapi nyelvre egyszerűsítve a tallérnak 100 g-ra vetítve 48,4 g az a szénhidrát tartalma, amivel számolnunk kell.)

Fehérje: 11,2 g

Só: 0,2 g 

 

Kókuszos szelet KF Kézműves keksszel készítve

Hozzávalók:

6 nagy kocka sütemény lesz belőle (tömény, több napig evős...) 

Kb. 18*14 cm-es tálkához, tepsihez, jénaihoz: 

A krémhez: 

4 dkg (1 cs.) vaníliás Dr. Oetker főzős pudingpor

4 dl tej

6 dkg eritritol (ízlés dolga, először kevesebbet tegyél hozzá!)

2 dkg kókuszreszelék

1,5 dkg normál vaj

A tetejére:

1 dkg KF cocoa mass (cukormentes csoki)

1 ek. tejszín (pl. Rama növényi habalap)

Ezerédes ízlés szerint (folyékony édesítő javasolt, különben ropogni fog a máz....)

Kekszből 16 db-ra lesz szükség

Elkészítés: 

* A pudingport főzzük meg a tejben, édesítsük, majd ha elkészült, keverjük bele a kókuszreszeléket és a vajat. Egy kis tálka aljára helyezzünk kettesével egymás mellé 6 db KF kézműves kekszet, arra kenjük a még meleg krém felét. Négy db keksz következik, ismét krém, végül fedjük be 6 db keksszel.

Olvasszuk fel a csokit a tejszínnel, édesítsük, és kenjük meg egyenként a kekszeket, tegyük hűtőbe az egészet. 

4-5 óra, vagy egy egész éjszaka állás után (hűtőben) a kekszek mentén szeletelhető. Minél több napos, annál finomabb. Fogyasztás előtt érdemes öt perccel előbb hagyni kicsit szobahőmérsékletűre melegedni. 

 

Banános keksz szelet

6 db nagy süteményhez

Kb. 18*14 cm-es tálkához, tepsihez, jénaihoz: 

HOZZÁVALÓK:

1 db nagyobb (kb. 20 dkg ) banán

15 dkg tejföl

édesítőszer ízlés szerint (eritritol, xilit vagy Ezerédes)

16 db KF kézműves keksz

ELKÉSZÍTÉS:

A banánt hámozzuk meg, felezzük egy. Egyik felét törjük össze villával vagy aprítógép segítségével, és keverjük bele a tejfölbe, édesítsük. 

A megadott méretű szögletes tálka alját rakjuk ki 6 db keksszel (kettesével, három sorba). Kenjük rá a krém felét, és karikázzuk rá vékonyan a banán másik felét. Helyezzünk rá 4 db kekszet, és kenjük rá a tejfölös-banános krém másik felét. Tetejére a záró 6 db keksz következik. 

Néhány órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, felszeletelve fogyasztjuk. 

Nekem ez az egyik személyes kedvencem. 

Málnás - krémes kocka, gyümölcszselével a tetején

6 db nagy kocka süteményhez

Kb. 18*14 cm-es tálkához, tepsihez, jénaihoz: 

HOZZÁVALÓK:

5 dkg málna

1 dkg főzős, vaníliás Dr. Oetker eredeti pudingpor

1 ek. víz

4 dkg eritritol (ízlés dolga: először kevesebbet tegyél bele, a legvégén még édesítheted a krémeket!)

A vaníliás krémhez:

3 dkg főzős, vaníliás Dr. Oetker eredeti pudingpor

3 dl tej

6 dkg eritritol

A tetejére:

fél csomag (6 g) piros tortazselé (cukormentes!)

1 ek eritritol

1 dl víz

ELKÉSZÍTÉS: 

A kétféle pudingos krémet értelemszerűen főzzük meg: a málnáshoz, ha mirelit gyümölcsöt használunk, a levét is főzzük bele, és villával összetörhetjük. 

6 db kekszet tegyünk a tálka aljára, borítsuk  be vaníliás krémmel (még melegen, nem kell kihűteni!). Négy db keksz következik, kenjük rá a málnás krémet. A maradék 6 db keksszel borítsuk be, a tasakon található leírás szerint főzzük meg a zselét, és öntsük rá a süteményre. 4-5 óra állás után már megkísérelhetjük a kóstolást, de minél többet áll, annál puhább, omlósabb lesz a keksz. :) 

Ha elkészült, a kekszek mentén vágjuk fel, hat szép nagy kocka sütit kapunk, nagyon kiadós! 

 

Kekszes grízes szelet:

A banános után nekem ez a másik kedvencem

6 db nagy kocka süteményhez

Kb. 18*14 cm-es tálkához, tepsihez, jénaihoz: 

HOZZÁVALÓK:

3 dl tej

eritritol ízlés szerint (nálam 4 dkg lett)

2 ek. teljes értékű búzadara (webáruházamban kapható)

vanília aroma

1 ek. natúr kakaópor + Ezerédes, ha szükséges

2 dkg vaj

A tetejére:

1 dkg KF cocoa mass (cukormentes csoki)

1 ek. tejszín vagy kókuszzsír

folyékony édesítőszer

Elkészítés:

Főzzük meg a tejbegrízt. Ha elkészült, keverjük bele a vajat, osszuk ketté a krémet, egyik felébe keverjük bele a kakaóport is, és édesítsük addig, míg ízlésünknek megfelelő lesz. 

A szögletes tálka aljára tegyünk 6 dkg KF kézműves kekszet, arra  sima tejbegrízt. Négy darab keksszel borítsuk be, jöhet a kakaós krém, végül a 6 db keksz a tetejére. 

Olvasszuk fel a csokit a kókuszzsírral vagy tejszínnel, ha KF Cocoa Mass-t használunk, édesítsük is, és kenjük meg a kekszeket vele. 

 

4-5 óra állás után már megkísérelhetjük a kóstolást, de minél többet áll, annál puhább, omlósabb lesz a keksz. :) 

Ha elkészült, a kekszek mentén vágjuk fel a sütit, hat szép nagy kocka sütit kapunk, nagyon kiadós! 

További képek

Kapcsolódó termékek