Ez a weboldal cookie-kat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze őket, vagy zárja be az oldalt. Elfogadom a cookie-k használatát

Szoó Judit KF Kézműves tallér 400 g - hagyományos babapiskótával készíthető édességek alapanyaga

Szoó Judit KF Kézműves tallér 400 g - hagyományos babapiskótával készíthető édességek alapanyaga Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.290 Ft

A Szoó Judit KF Kézműves tallért nem azonnal fogyasztható kekszként,

hanem kifejezetten sütés nélküli édességek alapanyagaként fejlesztettük ki. 

Bővebb információért, ötletadó receptekért olvasd el a részletes tájékoztatót alább!

Elérhetőség: Raktáron

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

Összetevők:

zabpehelyliszt, xilit, tojáspor, Himalaya só

Átlagos tápérték 100 g termékben: 

Energia: 354 kcal

Zsír: 7,1 g 

ebből telített: 1,6 g

Szénhidrát: 77,8 g "(A poliolok (cukoralkoholok) nem számítanak bele a napi bevihető szénhidrát mennyiségbe, mert nincsenek hatással a vércukorszint emelkedésre: a poliolok a szénhidrátoknak egy alfaja: léteznek, de a Kilófaló elvek szerint nem kell számolni velük érdemben. Így hétköznapi nyelvre egyszerűsítve a tallérnak 100 g-ra vetítve 39, 55 g az a szénhidrát tartalma, amivel számolnunk kell.)"

ebből poliolok: 38,25 g 

Fehérje: 11,1 g

Só: 0,2 g

A Szoó Judit KF Kézműves tallért nem azonnal fogyasztható kekszként, hanem kifejezetten sütés nélküli édességek alapanyagaként fejlesztettük ki. Kizárólag zabpehelylisztet, tojásport, xilitet és Himalaya sót tartalmaz, hogy mentes legyen minden felesleges adaléktól, aromától, színezéktől. A kész terméket hetek alatt keményre szárítottuk, hogy minden nedvesség eltávozzon belőle, így értük el a minimum 6  hónapos szavatossági időt. Ha nincs nedvesség, a termék megavasodni sem tud idő előtt. Emiatt (szállítási költség kímélés céljából) egy rendelés alkalmával nagyobb mennyiség is bátran vásárolható. 

A keménység ellensúlyozására az alább felhasználási javaslat vonatkozik a kézműves tallérra:

- Forraljunk tejet (vagy zabtejet, kókusztejet stb.), és helyezzünk bele annyi tallért, amennyit pont ellep a tej, majd főzzük pontosan öt percig, mérsékelt hőfokon, elég, ha  a tej csak gyöngyözik, nem kell tovább forralni.  Villával tegyük át egy szűrőbe, ekkor érdemes a villával kettétörni a tallérokat: gyorsabban hűlnek, és gyorsabban fognak megpuhulni a krémben később. Kihűlés után a receptnek megfelelően, a hagyományos babapiskótához hasonlóan  felhasználható! 

- A megmaradt tejből készíthetjük el a pudingot, de az előfőzött tallérok hideg krémmel is rétegezhetők. 

- Az előfőzésnek köszönhetően nem szükséges egy teljes éjszakát várni az édesség elfogyasztásával, már 3-4 óra után megpuhul a tallér a krémben. 

- Egy adagos desszertek is készíthetők, mindössze 5-6 tallér felhasználásával, így még gazdaságosabb a 400 g-os csomag! 

- Az előfőzés akkor is szükséges, ha egy éjszakát fog állni a desszert! 

- A piskóták rétegezhetők: édesített vagy kakaóporral elkevert tejföllel, gyümölcsdarabos vagy lekvárral elkevert tejföllel vagy joghurttal, hidegen vagy főzéssel készíthető pudingporral, felvert, ízesített és édesített tejszínhabbal, felhasználható tiramisu készítéséhez.  Fontos, hogy bármilyen krémet használunk, a megszokottnál hígabbra készítsük! 

- A rétegzést mindig úgy kezdjük, hogy a tepsi/tál aljára előbb krémet adagoljunk, és abba helyezzük a tallérokat! 

 

Ötletadó receptek: 

Kilófaló Tiramisu: 

20*27 cm-es tepsihez

  • 6 dl cukormentes növényi tejszínt 1 dl hideg tejjel, 1 ek. Ezerédes folyékony édesítővel habbá vertem.
  • 2 ek. (fél csomag) Dr. Oetker vaníliás pudingport 3 dl tejjel megfőztem. Míg langyosra kevergettem, adtam hozzá 2 evőkanálnyi cukormentes kávét. (Folyadék kávét, lefőzve, nem kávéport!)
  • A tejszínhabra ráöntöttem a pudingot és jól elkevertem, ha szükséges, itt még édesíthetjük, vagy akár rumot/kávét is önthetünk bele, ha erőteljesebben szeretjük.
  • A pudingos-hab felét adagoljuk az első sor tallérra, majd hintsük meg keserű kakaóporral. Jön a másik réteg tallér, arra a maradék hab. Tegyük hűtőbe, legalább 6-8 órára, és csak közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.

Tipp: a tallér előfőzése ezúttal tej helyett történhet kávéban! 

Tündi citromos álma: 

Gábor Tündi barátnőmtől származik az eredeti recept

Hozzávalók:

2 kis pohár tejföl

2 citrom leve és reszelt héja

1 ek. vanília aroma

édesítőszer ízlés szerint 

4 dl Rama növényi  habalap

felverés után 1,5 dl-2 dl vízzel hígítva (legyen hígabb a hab, ne folyjon, de most nem kell, hogy olyan kemény legyen, mint a sütemények esetén: a vizet  azért több részletben adagoljuk hozzá!) 

20-25 dkg KF kézműves tallér (előfőzve, kihűtve) 

Elkészítés: 

A tejszínt verjük habbá, hígítsuk a kellő mértékig (az első desszert elkészítése után fogjuk tudni, mennyi víz szükséges hozzá). Édesítsük, ízesítsük a többi hozzávalóval. Egy tál aljába tegyünk egy adag krémet, rakjuk ki tallérral, ismét krém, tallér, míg minden el nem fogy. Fóliázzuk le a desszertet, és egy éjszakára helyezzük hűtőbe, de ha nagyon nem bírjuk ki, 4-5 óra elteltével már tesztelhetjük :D :D 

További képek

Kapcsolódó termékek